Operatori i 4-t celular, ne finale dy shoqeri shqiptare
20/02/2009 14:30

Operatori i 4-t celular, ne finale dy shoqeri shqiptare

Jane 2 kompanite ne gare per te fituar tenderin per t’u marre licenen e operatorit te katert te te telefonise se levizshme ne Shqiperi.

Nje prej tyre ishte UN IVERS PG  kompani shqiptare me partnere kompanine afrikane TELMAR, e cila ofroi 5 milion euro, ndersa kompania e dyte ishte Post Telekomunikacioni i Kosoves (PTK – VALA)  me partnere ACI.

Kjo kompani ofroi 7 milione e 200 mije euro. Komisioni i shqyrtimit te ofertave ka bere vetem leximin e dokumentacionit.

Vendimi per fituesin do te merret pas shqyrtimit te ofertave perkatese. Sipas drejtorit te Autoriteti te Komunikimit Elektronik dhe Postar kompania fituese e tenderit per te qene operatori i katert celular ne vend duhet te jete nje kompani me eksperience te gjate ne fushen e telekomunikacionit, duhet te ofroje mbulim gjeografik te gjere dhe duhet te ofroje tarifa komunikimi me te uleta se operatoret ekzistues ne treg. TOP CHANNEL